Julskinka

Här kommer några bra tips på hur du skall lyckas med tillagningen av din julskinka:

Kokt julskinka

Spola och torka av skinkan och lägg den i en stor kastrull.
OBS! Låt nätet sitta kvar och täck skinkan med vatten.
Krydda med ca 3 lagerblad och ca 8 kryddpepparkorn.
Använd termometer och låt skinkan sjuda sakta till 72-75 grader.

Ungsbakad julskinka

Sätt ugnen på 125 grader.
Spola och torka av skinkan. Låt nätet sitta kvar.
Lägg skinkan med svålen uppåt på ett galler.
Placera gallret på en djup plåt, som är täckt med aluminiumfolie.
Använd en termometer och ungsbaka till 72-75 grader.

Griljering

Naturligtvis skall skinkan griljeras!
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär loss nätet och yttersta svålen. Lämna 0,5 cm av svålen på skinkan.
Blanda 2 äggulor med 1 dl senap.
Bred blandningen över skinkan. Pudra ströbröd över senapstäcket.
Griljera skinkan läckert gyllenbrun.