Skönhetstips

Skönhetstips med bikarbonat

Hy
Blanda tre delar bakpulver med en del vatten och smörj in med cirkulära rörelser. På så sätt skrubbar du bort död hud. Bakpulver och citronjuice fungerar dessutom bra mot finnar om det blandas ihop till en röra och appliceras på det drabbade området.

Förutom att just förbättra huden så kan du också lindra eventuella skador som redan har uppstått. En av de mest vanliga är kanske att man har bränt sig i solen, men fyra matskedar bakpulver i ungefär en liter vatten löser detta. Doppa en trasa i blandningen och applicera där du har bränt dig. Bakpulvret tar nämligen bort lite av hettan och lindrar svedan.

Fötter
Fotbad är underskattat. Gör ditt eget på bara några sekunder för att friska upp fötterna. Blanda ner tre matskedar bakpulver i en skål med varmt vatten och doppa ner fötterna. Passa på att skrubba bort död hud när du är i farten, då fötterna är mjuka.

Kombinera nytta med nöje och häll ner bakpulver i badet för att göra samma procedur på hela kroppen.

Hår
Förutom just fotbad kan du också göra något annat användbart – för håret. Mixa ditt vanliga schampo med bakpulver motsvarande en fjärdedel av flaskans innehåll. Det tar bort eventuella produktrester och skyddar bättre.

Du kan också använda bakpulver som torrschampo. Sprinkla på lite vid rötterna och dra igenom med fingrarna så klarar du dig i nödfall om Dust-It har tagit slut.

Mun
Är tandkrämen också slut? Lugn. En tesked bakpulver i ett halvt glas vatten funkar som en munskölj som neutraliserar dålig andedräkt. Om du emelletid har tandkräm så kan du doppa borsten med tandkrämen i lite bakpulver för en extra boost.