Hälsinge-Slabang

 

Baka en härlig tårta i form av en rulltårta! Kan upplevas som avancerad, men är lätt att göra. Dessutom naturligt glutenfri.

Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda potatismjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker
och rör sedan ner de blandade torra ingredienserna i äggsmeten.
Häll upp och bred ut smeten på smörat bakplåtspapper på plåt.
Grädda mitt i ugnen 200 grader i 5 minuter.

Fyllning 1 – smörkräm
Rör ihop:
150 gr smör/bregott
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Fyllning 2 – marsipan
200 gr mandelmassa
1 dl florsocker
3 droppar karamellfärg + lite vatten

Fyllning 3 – grädde och banan
3 dl vispad grädde
2 hela bananer

Gör så här:
Sockra ovanpå den färdiggräddade kakan så snart den tagits ur ugnen.
När kakan svalnat, stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper.
Bred smörkräm över hela kakan.
Kavla ut marsipanen mellan plastfolie till samma storlek som kakan och lägg den ovanpå smörkrämen.
Bred ut den vispade grädden på marsipanen och lägg de skalade bananerna hela efter varandra längs ena långsidan. Rulla ihop kakan och lägg den med skarven nedåt.

(Bananen kommer nu att ligga i centrum av rulltårtan och skivas allteftersom rulltårtan skärs upp)