Clementincheesecake med pepparkakor

Pepparkakor 12-15 st
75 gram smör
400 gram Philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 ägg
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av clementin
3 dl pressad clementinsaft
3 gelantinblad

Sätt ugnen på 175 grader
Krossa pepparkakorna
Smält smöret och tillsätt kaksmulorna – blanda ihop
Tryck ut pepparkaksdegen i en smord pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Förgrädda i 10 minuter

Blanda ihop Philadelphiaost, creme fraiche, ägg, florsocker, vaniljsocker och lite rivet clementinskal.
Häll blandningen i pajskalet och grädda i 25 minuter. Låt stelna ordentligt i kylen.

Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter.
Koka upp ½ dl av clementinsaften, krama ur gelantinbladen och lägg dem att smälta i den varma saften. Rör om och späd med resten av saften. Låt blandningen svalna och häll sedan ut den över cheesecaken. Låt stelna i kylen i ett par timmar.