Britts Hälsoknäcke

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
½ dl linfrö
½ dl rapsolja
2 dl dinkelmjöl eller bovetemjöl
2 tsk flingsalt
2 dl hett vatten
1 msk kryddor ( t ex kummin, fänkål, rosmarin el timjan)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.
Koka upp vattnet.
Rör ihop alla torra ingredienser och oljan.
Blanda i det kokande vattnet och rör omsorgsfullt ihop den lösa degen.
Bred/platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper – degen skall täcka hela papperet.
Degen skall plattas ut tunt och jämt (TIPS: detta går lätt och kladdfritt om du använder en engångshandske i tunn latex  som finns att köpa på Ö&B eller i färgaffär).

OBS! Innan plåten sätts in i ugnen, skall du skära lämpliga rutor med kniv eller sporre. Strö eventuellt på lite mer flingsalt.
Grädda brödet ca 40 minuter – sänk sedan värmen till 100 grader och låt plåten stå inne ytterligare ca 10 minuter för torrare/sprödare resultat.
Låt svalna och bryt i bitar.